Кадър: БНТТой  забранява абортите след шестата седмица на бременността.Байдън предупреди,

...
Кадър: БНТТой  забранява абортите след шестата седмица на бременността.Байдън предупреди,
Коментари Харесай

Байдън атакува отказа на Върховния съд да блокира закон в Тексас за абортите

Кадър: Българска национална телевизия

Той  не разрешава абортите след шестата седмица на бременността.

Байдън предизвести, че това решение заплашва да отприщи „ противоконституционен безпорядък “.

„ Отсъждането на Върховния съд от тази нощ е невиждано посягане против конституционните права на дамите съгласно делото Роу против Уейд, какъвто беше законът в страната от съвсем 50 години “, се споделя в изказване на американския президент, предава Българска национална телевизия.

Роу против Уейд е индикативен случай на Върховния съд от 1973 година, решението по което заковава в закона правото на аборт на дамите в Съединени американски щати.

„ Този закон е толкоз краен, че даже не разрешава изключения при положение на обезчестяване или блудничество “, добавя още Байдън.

Президентът, който е от Демократическата партия, обръща изключително внимание на напредването на закон, утвърден от републиканските законодатели в Тексас, който разрешава на обществеността да съдят лекари, които правят аборти или някой, който спомага за процедурата.

„ Опустошителни последствия ще има одобрение на влизането в действие на закон, който разрешава на жителите в Тексас да съдят здравни служащи, членове на фамилиите, подкрепили жена да осъществя правото си да избере след шест седмици, или даже другар, който я е закарал до болница или клиника, това отприщва противоконституционен безпорядък и овластява самопровъзгласили се за правоприлагащи органи “, сподели Байдън.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР